Recipe: Yummy Rødkål
Rødkål. The traditional danish red cabbage also known as Rødkål. This cabbage is traditionally eaten at Christmas time and especially together with Danish Roast Pork with Crackling (Flæskesteg). Rødkål er fantastisk tilbehør til kødretter som frikadeller, flæskesteg, andesteg og meget mere.
Rødkål (Brassica oleracea, varietet capitata f. rubra) er en type hodekål med hardt knyttet hode av mer eller mindre fiolettrøde blad. Denne grønnsaken har så å si samme bruksområde som vanlig hodekål (hvitkål). Rødkål is nothing more than the Danish name for red cabbage. You can have Rødkål using 11 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve it.
Ingredients of Rødkål
- It's 1 of rødkål.
- You need 2 of æbler gerne belle boskop.
- You need 50-75 g of smør.
- You need 1-2 of dl rødbedelage.
- You need 2-3 spsk of ribsgele.
- It's 1-2 spsk of sukker (smag dig frem).
- Prepare of Salt peber.
- You need 2 spsk of mørk balsamico eddike.
- Prepare 2 of stjerneanis -kan udelades.
- You need 2 of laurbærblade - kan udelades.
- You need 2 of kanel stænger - kan udelades.
It is often served with roast pork or roast duck, especially at Christmas. Flæskesteg med rødkål (roast pork with red cabbage) is also. Hjemmelavet rødkål Til en god omgang hjemmelavet rødkål skal man bruge grøntsagen rødkål, som er én af flere varianter af Have-Kål. Rødkålets blade er farvet stærkt mørkelilla pga. et højt indhold af.
Rødkål instructions
- Vask kål og snit det fint - evt på food processor, mandolinjern eller en skarp kniv. Skær æble I små tern..
- Smelt smør i en stor gryde - lad det lige bruse op. Tilsæt rødkål og æble. Vend rundt et par min så det lige falder sammen - tilsæt så rødbede lagen. Tilsæt lidt salt. Hvis du vil have krydderier I så tilsæt disse. Kog ved svag varme I ca 40-50 min. Rør nogle gange så al kålen får sammen varme..
- Tilsæt nu ribsgele, balsamico, peber - rør godt rundt og smag om der skal lidt ekstra sukker i og evt lidt mere rødbedelage..
- Kom på glas eller i plastik beholder - du kan sagtens fryse kålen i mindre portioner. Som kommentar vil jeg nævne Jeg har lagt en opskrift på syltet rødkål som smager super godt - vi diskutere lidt her I familien om hvad der er bedst - Jeg bruger den syltede til julefrokosten..
- Skal måske tilføje at lidt nellike er godt - men da Jeg bruger lage fra de hjemme syltede rødbeder så er der god smag i den eddike Jeg tilsætter..
Rødkål er godt til svinekjøtt, and og kalkun, og den typiske julematen. Rødkål er godt på danske smørrebrød, eller med kald ribbe og medisterkaker. From the Duolingo Danish Dictionary: See the translation of rødkål with audio pronunciation, conjugations, and related words. What does rødkål mean in Danish? This Rødkål (Danish Red Cabbage) is a Danish recipe we love.
0 Response to "Recipe: Yummy Rødkål"
Post a Comment