Recipe: Tasty Helstegt oksemørbrad med svampe- og spidskålsblanding

Helstegt oksemørbrad med svampe- og spidskålsblanding. Kom kødet i et ovnfast fad, og krydr med salt, peber og timian. Ordn svampene, og skær dem i skiver. Pil og snit rødløg og hvidløg i skiver.

Helstegt oksemørbrad med svampe- og spidskålsblanding Det smager fantastisk ligemeget hvordan det tilberedes, men min foretrukne tilberedning er en helstegt oksemørbrad. Selvom en god oksemørbradbøf da heller ikke er af vejen. Det er meget simpelt at tilberede en hel oksemørbrad i ovnen og det er helt perfekt at servere for gæster. You can have Helstegt oksemørbrad med svampe- og spidskålsblanding using 12 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Helstegt oksemørbrad med svampe- og spidskålsblanding

  1. Prepare of Ca. 1400 g oksemørbrad, pudset - evt. bundet, så den er ensartet.
  2. Prepare of Evt. 4-5 dl æblejuice til mørning af kødet.
  3. You need 3 of tsk. salt.
  4. It's of Friskkværnet peber.
  5. You need of Olie og smør til bruning.
  6. You need of Grøntsagsblanding:.
  7. It's 1 of spsk. smør.
  8. Prepare 1 of løg i halve skiver.
  9. Prepare 1/2 of spidskål i strimler (her er brugt et rødt spidskål).
  10. It's 10 of blandede svampe, fx champignoner, rørhatte, markchampignoner.
  11. It's 1 of tsk. tørret timian.
  12. It's of Salt og peber.

Helstegt mørbrad med svampe og løg er ikke fryse-egnet. Helstegt oksemørbrad er nemt at tilberede og kræver ikke de store krumspring, da kvaliteten af kødet er så høj. Personligt foretrækker jeg kød med lidt mere fedtmarmorering, men jeg går såmænd ikke af vejen for et godt stykke oksemørbrad heller. Tilberedning af helstegt oksemørbrad i ovn - Opskrift.

Helstegt oksemørbrad med svampe- og spidskålsblanding instructions

  1. Hvis kødet skal mørnes, pakkes det i en pose med æblejuice i min. 4 timer. Kødet skal vendes i/med posen ind imellem....
  2. Krydr kødet godt med salt og peber og brun det godt i olie og smør på alle sider, før det puttes i et ovnfast fad eller bradepande og steges i ovnen ved 160 graders varmluft (i omkring 45 min.). Brug stegetermometer - det skal vise 57 grader, og så tages kødet ud og hviler i 15-20 min..
  3. Mens stegen steger og hviler, renses svampene, og spidskålen samt løg gøres klar. Smelt smørret på en pande, og sautér løg samt svampe deri. Krydr med timian, salt og peber - og tilføj kålen efter et par minutter. Bliv ved med at røre i mikset på panden i ca. 5-6 min. mere, til det hele er mørt med bid i - og smag til med salt og peber. Også andet tilbehør tilberedes her.....
  4. Skær kødet i skiver - og nyd retten med en god sauce (rødvinsauce er fantastisk - bearnaise ligeledes) samt ovnstegte kartofler, rösti el.lign. til..

Helstegt oksemørbrad er en sand weekendklassiker. Det er de færreste, der ikke nyder en god og mør oksemørbrad, og derfor er det en oplagt ret, som du nemt kan hive ud af ærmet, når familien skal samles, eller I får gæster på besøg. Pisk i en gryde ved jævn varme æggeblommer, salt, peber og creme fraiche sammen. Pisk indtil piskeriset "sætter spor" i creme fraichen og det begynder at tykne. Pisk herefter smørtern i saucen og smag til med estragon og citronsaft.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Recipe: Tasty Helstegt oksemørbrad med svampe- og spidskålsblanding"

Post a Comment