Easiest Way to Make Perfect Surdej til rugbrød (og andre grovbrød)

Surdej til rugbrød (og andre grovbrød). Rør i dejen eller ryst glasset en gang eller to om dagen. Min kæreste og jeg elsker(!) surdej og eksperimentere, bager og spiser derfor en masse brød med Det var opskriften på rugbrød med surdej, som vi kom fra. Vi har nemlig testet og testet på livet løs Det er surdej der får dit rugbrød til at hæve og jo længere brødet hæver, jo mere syrligt vil det blive.

Surdej til rugbrød (og andre grovbrød) En surdej er et must til rugbrød. Den bliver bedre, hver gang du bruger den, og du kan have den samme resten af livet, hvis du følger vores Et rugbrød uden surdej er som en bil uden motorolie. Og selvom det tager lidt tid at lave surdejen første gang, så kan du bruge den "Igen og igen. You can have Surdej til rugbrød (og andre grovbrød) using 6 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Surdej til rugbrød (og andre grovbrød)

  1. You need of Opstart:.
  2. It's 1 of dl rugmel.
  3. It's 1 of dl vand.
  4. Prepare of Fodring:.
  5. Prepare 1 of dl rugmel.
  6. Prepare 1 of dl vand.

Rugbrød Jeg har altid elsket rugbrød. Rugbrød var en stor del af min barndom, og min far bagte det skønneste Opskrift på nemt og lækkert koldhævet rugbrød uden surdej. Rugbrødet bliver lavet på gær, øl og Færdig bagt rugbrød Det er et brød fyldt med kerner Vakuum pakket og klar til fryseren. Dejen til dette rugbrød skal blot blandes sammen om aftenen, kommes i en form og så skal det stå på køkkenbordet Så hvis du også har været på jagt efter et godt og virkelig nemt rugbrød, så kan jeg anbefale denne opskrift.

Surdej til rugbrød (og andre grovbrød) step by step

  1. Opstart af surdej: Dag 1: Bland 1 dl rugmel og 1 dl vand i en skål eller et glas, og lad det stå på køkkenbordet eller et andet lunt sted (jeg stiller det oven på køleskabet). Rør i dejen eller ryst glasset en gang eller to om dagen. Dag 4: Tilsæt 1 dl rugmel og 1 dl vand og rør godt. Lad stå på køkkenbordet 12-24 timer. Nu skal surdejen gerne boble og dufte surt - hvis den gør det er den klar og kan komme i køleskabet. Hvis ikke må du lade den stå lidt længere..
  2. Det tager lidt tid før den bliver rigtig boblende og god, så fortvivl ikke hvis den ikke ligner en "rigtig" surdej endnu!.
  3. Fodring af surdej: Ca en gang om ugen skal surdejen fodres. Tag den ud af køleskabet. Tag ca 1/2 dl af surdejen og tilsæt 1 dl rugmel og 1 dl vand, og rør godt rundt. Lad den stå på køkkenbordet i 12 timer til den igen bobler godt. Sæt den herefter på køl. Hos mig passer det med at jeg bruger den 2 gange om ugen, og så er der ca 1/2 dl tilbage, hvis man slet ikke bager med den en uge, må man hælde lidt ud, og så tilsætte mel og vand for at den ikke bliver for sur..
  4. Tip: når du skal bage med surdejen så tage den ud af køleskabet i god tid, så den kan nå at få stuetemperatur og blive "aktiv"..

Dette er faktisk den opskrift, som jeg. Her får du en opskrift på surdej, som kan bruges til lyse og mørke typer brød. Til lige præcis dette formål er der oprettet surdejshoteller, hvor din dej for den fornødne pleje og bliver vedligeholdt. Andre tager deres surdej med på ferie, for så har man skøn morgenbrød. Surdej er en vigtig ting, når man bager med rugprudukter , fordi den hæmmer de diastatiske enzymer.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Easiest Way to Make Perfect Surdej til rugbrød (og andre grovbrød)"

Post a Comment