Easiest Way to Cook Tasty Surdejsbrød med fuldkorn uden æltning
Surdejsbrød med fuldkorn uden æltning. Et surdejsbrød kræver tid og kærlighed men ikke særligt meget arbejde. Vi har hylderne fyldte med kager, brød og foccacia med mortadella og olivenolie. Vi har masser af karantænekits på lager og humøret er højt..
Server til mad eller spis med pålæg. I programmet Smagen af Danmark lærte Morten at bage et klassisk hvedesurdejsbrød - det tager sin tid, men det smager fantastisk. Nu kan du lave surdejsbrød hurtigt uden gær. You can cook Surdejsbrød med fuldkorn uden æltning using 10 ingredients and 18 steps. Here is how you achieve it.
Ingredients of Surdejsbrød med fuldkorn uden æltning
- It's 140 of gr Aktiv surdej med fuldkorn.
- Prepare 260 of gr vand.
- It's 300 of gr Hvedemel "Stenformaltet".
- It's 100 of gr Fuldkornsmel (Groft).
- It's 8 of gr salt.
- Prepare 2 of stk Isterninger til at lægge på bagepladen.
- You need of Jeg fodrer min surdej med.
- It's 70 of gr surdej.
- It's 70 of gr Mel (40 hvede og 30 fuldkorn).
- Prepare 70 of gr vand.
At lave surdejsbrød involverer en masse forskellige teknikker og ting som skal gøres. Dej der skal kigges på og røres ved, ventes på, strækkes og folde og mange andre ting. I seks små bagefilm viser vi dig hvordan du laver det perfekte ølandshvedebrød- og boller. Surdejsbrød i hævekurv, lavet på røremaskine med flot fermenteret krumme og store huller.
Surdejsbrød med fuldkorn uden æltning instructions
- Inden du går igang med at bage, læse altid opskriften godt igennem, så du er sikker på, at du har alle de ingredienser du skal bruge. Find alle tingene frem og vej alt af, så du er klar. Hvis der ikke står andet i opskriften, skal alle ingredienser have stuetemperatur.
- Start med at foder din surdej, du skal røre surdej - mel og vand sammen. Lad det stå 3-5 timer i stuetemperatur. Når den er vokset, dufter syrligt og bobler, så er den klar til brug. Så tager jeg de 140 gr fra, som jeg skal bruge og gemmer resten i køleskabet, som jeg så kan bruge, til næste bagning.
- Surdejen udrøres i vandet, tilsæt mel - salt og rør det godt sammen med en grydeske. "Dejen skal ikke æltes" Tildæk med opklippet frysepose og viskestykke. Stilles lunt på køkkenbordet 2 timer.
- Derefter tages dejen ud på et meldrysset bord. Stræk og fold dejen til den føles mere fast og lav så en kugle, kom dejen tilbage i skålen. Hæver igen tildækket på køkkenbordet i 4 - 5 timer eller 8 - 12 timer på køl. Du kan også strække og folde dejen i skålen, klistrer det for meget, dyp fingrene/hænderne i vand - mel el kom lidt olie på håndfladerne.
- Efter hævning, kommes godt med mel i den form du vil hæve brødet færdig i. Du kan med fordel blande pizza durummel med hvedemel, det gør at dejen har nemmere ved, at slippe bordet og formen, da durummel ikke optager fugt og klistrer, på samme måde som hvedemel.
- Drys lidt mel på bordet, vend dejen ud derpå. Spænd forsigtig dejen op, det gøres ved at løfte godt op i den yderste kant af dejen, som vender væk fra dig og trække den henover resten af dejen, ind mod dig selv og tryk dejen sammen i kanten. Drej dejen en kvart omgang og løft igen op i den yderste kant og træk henover resten af dejen, ind mod dig selv og tryk dejen sammen i kanten. Forsæt på samme måde, med de sidste 2 sider, klister dejen for meget, kan du komme lidt mel på hænderne.
- Til sidst former du, et brød der passer til din form.
- Læg forsigtigt brødet over i hævekurven, med toppen nedad. For når brødet skal bages, vendes det om og du har toppen opad. Hæver nu tildækket et lunt sted i 1 - 2 timer.
- Tænd ovnen og stil den på 230 grader varmluft, bagestålet sættes ind på anden nederste ribbe, samtidig med ovnen opvarmes. Det tager 1 time før det er klar, til at bage på, den sidste halve time varmes en gryde med. Bruger du en bradepanden, sættes gryden ind samtidig med og skal kun opvarmes en halv time, før du kan bage. Gryden skal være større end selve brødet og ca 13 cm høj, men gerne højere. Der skal være plads til at brødet kan hæve opad.
- Gør et stykke bagepapir klar, på en pizzaspade/tyndt spækbræt el lign til dit brød. Det gør det nemmere, så brødet er lige til at trække/glide, direkte ind på bagestålet el bradepanden. Drys godt med durummel blandet med hvedemel på brødet og vend stille og roligt brødet ud på bagepapiret, formen fjernes forsigtig.
- Rids brødet ca 1 cm dybt på langs, med en skarp kniv eller barberblad. Du kan også snitte mønster, men det skal ikke være dybt, kun lige ridses i overfladen. Jeg snitter lidt hurtigt, for dejen er blød og flader hurtigt ud. Man finder hurtigt, sin egen måde at gøre det på.
- Tag den varme gryde ud af ovnen og sæt den på en rist tæt ved ovnen, så den er nem at få fat i, når den skal sættes henover brødet. Pas på ikke at brænde dig.
- Nu har du brødet på pizzaspade el lign og den varme gryde på en rist. Træk el glid brødet ind på bagestålet/bradepanden, læg isterningerne ved siden af brødet og sæt forsigtig gryden henover. Pas på ikke at brænde dig.
- Bag Brødet i 25 min med gryden, tag gryden af og bag videre i 20 min.
- Hvis brødet bliver for mørkt, kan du sætte en plade indover toppen af brødet, eller skrue ned på 200 gr varmluft og forlænge bagetiden med 5 min. Hvis brødet lyder hult når du banker på det i bunden, er det færdigbagt.
- Hold øje med dit brød. Ingen ovne bager ens, du kender din ovn bedst.
- Brødet afkøles på en rist.
- Jeg elsker mit surdejsbrød, det har sådan en lækker blød krumme og knasende tynd og sprød skorpe.
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning. Sådan BAGER du dit SURDEJSBRØD derhjemme от : Simpel Surdej Lær hvordan du bager dit brød i en almindelig ovn. Surdejsboller og surdej med vores mesterbager Jonas Astrup от : Meyers Mad Video Rugbrød for mesterbagere от : Tobias Hamann Lær at lave et surdejsrugbrød uden hvedemel. I denne video er vi inviteret hjem til vores mesterbager Jonas. Se med længere nede i indlægget, hvor du får min opskrift til opstart af din egen surdej.
0 Response to "Easiest Way to Cook Tasty Surdejsbrød med fuldkorn uden æltning"
Post a Comment