Recipe: Perfect Chicken satay - Rimmers Køkken
Chicken satay - Rimmers Køkken. Delicious chicken satay or grilled chicken skewers marinated with spices and served with peanut sauce. Chicken satay is one of the most popular Asian appetizers and everyone loves them. Now, how to make chicken satay at home?
This recipe is a little off. It certainly does not taste like any satay I've had before. These easy chicken satay skewers are marinated in and brushed with the most delicious peanut sauce. You can cook Chicken satay - Rimmers Køkken using 36 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Chicken satay - Rimmers Køkken
- Prepare 2-4 of kyllingebryst.
- You need of Marinade:.
- You need 2-3 of stilke citrongræs.
- It's 2 of skalotteløg (eller 1 lille alm løg).
- Prepare 4 fed of hvidløg.
- It's 1-2 of friske røde chilies.
- Prepare 1 of ingefær, 'tommelfingerstørrelse'.
- It's 1/2 of tsk gurkemeje.
- You need 2 of tsk stødt koriander.
- Prepare 2 of tsk stødt spidskommen.
- It's 3 spsk of mørkt soya sauce.
- It's 3 spsk of fishsauce.
- You need 1/2 of lime, saften.
- You need 6 spsk of brunt farin.
- Prepare 2 spsk of neutral olie.
- You need of ....
- Prepare of Sataysauce:.
- It's 2 of tsk olivenolie.
- You need 1 of tsk rød karrypasta (køb det fx her).
- You need 2 spsk of fiskesauce.
- Prepare 1/2 of ds kokosmælk.
- Prepare 1 of tsk brunt farin.
- You need 1/2 of lime, saft.
- Prepare 4 spsk of crunchy peanutbutter.
- You need of ....
- Prepare of Agurkesalat:.
- It's 1 of agurk.
- Prepare 1 of rød chili.
- You need 1 of lille rødløg.
- You need 1 håndfuld of frisk koriander. (hvis du synes - mange kan ikke lide det).
- Prepare 1 spsk of soyasauce.
- Prepare 1 spsk of risvinseddike.
- Prepare 1 spsk of sukker.
- You need 2 spsk of vand.
- You need 1 knivspids of flagesalt.
- It's 1 of lime, saften.
These chicken satay skewers are a healthy main dish recipe that our whole family enjoys! Serve over rice or with a salad and you have a simple and nutritious dinner ready in no time! There is Satay Chicken and then there is Pineapple Peanut Satay Chicken! AKA the best Satay Chicken ever!
Chicken satay - Rimmers Køkken step by step
- Hak citrongræsset. Lav marinaden ved at hælde citrongræs, skalotteløg, hvidløg, chili (1 i første omgang), ingefær (eller galangarod), gurkemeje, koriander, spidskommen, soya sauce, fishsauce, brun farin og olie i foodprocessoren eller i den lille hakker til stavblenderen. Hak det hele, til det er blevet til en pasta uden de store klumper.
- Smag på marinaden. Den skal smage sød, krydret og salt på samme tid. De stærkeste smage skal være sødt og salt. Tilsæt mere sukker og fishsauce, hvis du synes og evt også den sidste chili, kan den tage noget mere stærkt. Det er dig, der bestemmer :).
- Skær kyllingen i lange tynde strimler (skal kunne sættes på et kyllingespyd, sådan sik-sak), Hæld kyllingen op i en skål. Hæld marinaden over og masser nu kyllingen et par minutter med hænderne for at gnide smag ind. - Sæt kyllingen på køkkenbordet i 1-2 timer. - Har vi 2 timer til at marinere er det fantastisk. 24 timer i køleskab er endnu bedre.
- Satay sauce: Varm lidt olie i en sauterpande. Svits karrypasta et lilleminuts tid. Tilsæt kokosmælk, fishsauce, farin, limesaft og peanutbutter. Lad saucen simre mens peanutbutteret inkorporeres og saucen bliver tyktflydende. Bliver den for tyk tilsæt lidt vand og/eller limesaft.
- Agurkesalat: Flæk agurken i to halvdele. Fjern kernerne med en teske. Skær den i 1/2-1 cm tynde skiver (halvmåner). Læg agurken i en skål sammen med grofthakket koriander, finthakket chili og rødløg i tynde både. Bland soja, eddike, sukker, vand, salt og limesaft, og hæld blandingen over agurkesalaten. Lad agurkesalaten trække gerne mindst en time i køleskabet.
- Tag kyllingen op af marinaden og lad dem dryppe lidt af. Gem marinaden. Sæt dem på spydene så de er næsten 'fladet' ud. - Optimalt steger man kyllingen over en grill, ellers er den i ovnen også udmærket. Grill dem i 10-20 min og pensl med marinaden udenvejs.
- De varme kyllingespyd serveres med varm sataysauce og kold agurkesalat.
This Pineapple Peanut Satay Chicken recipe is an explosion of flavor in ever bite created by one sauce that doubles as the marinade (no double work!) Make this Chicken Recipe of Chicken Satay in simple, quick and easy method, at your home and share your experience with us in the comments below. For the Marinade:- ¼ cup minced lemongrass. Chicken satay refers to skewered chicken marinated with spices and grilled to perfection. Authentic satay usually uses chicken or beef. The meat is marinated and then grilled over a charcoal fire.
0 Response to "Recipe: Perfect Chicken satay - Rimmers Køkken"
Post a Comment