Recipe: Perfect Svenske Semlor

Svenske Semlor. Klassiska svenska semlor med vispgrädde och krämig mandelmassa, en älskad favorit till fettisdagens fika, eller vilken annan dag som helst. English (US) · Suomi · Svenska · Español · Português (Brasil). Fastelavens boller, svenske Semlor m kransekakemasse, krem og norske med bringebær, vanilje og krem!

Svenske Semlor Svenskenes boller til feitetirsdag kalles semlor. De har blitt så populære at mange bakerier selger dem året rundt. For et par uger siden hjalp jeg Emily Salomon med at passe på hendes fine blog, mens hun slappede af i Thailand - her delte jeg min opskrift på disse lækre svenske semlor. You can cook Svenske Semlor using 22 ingredients and 25 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Svenske Semlor

  1. It's of Fordej:.
  2. Prepare 10 g of gær.
  3. It's 2,5 of dl mælk.
  4. Prepare 5 of dl hvedemel special.
  5. Prepare 1 spsk of sukker.
  6. Prepare of Hoveddej:.
  7. It's 3,5 of dl hvedemel special.
  8. You need 1 of æg.
  9. It's 1 knivspids of salt.
  10. It's 1 spsk of friskstødt kardemomme.
  11. You need 100 g of blødt smør.
  12. It's 1 of dl sukker.
  13. You need of Fyld:.
  14. You need 1 of vaniljestang.
  15. You need 1 of dl mælk.
  16. You need 25 g of mandler.
  17. Prepare 500 g of marcipan.
  18. You need 1 of tsk friskstødt kardemomme.
  19. It's of Indmaden fra bollerne.
  20. Prepare of Pynt:.
  21. You need 5 of dl piskefløde.
  22. Prepare of Flormelis.

Please assign a menu from Appearance -> Menus. I år har jeg valgt at lave de svenske fastelavnsboller ved navn Semlor, som består af en dejlig blød bolle. Semlor - Tips på de allra bästa semlorna och massor med recept på läckra semlor. Semlor - Den svenske Fastelavnsbolle medmarcipan og flødeskum.

Svenske Semlor step by step

  1. Smuldr gæren i en skål til røremaskinen. Varm mælken til max 37 grader og hæld den over gæren. Rør til al gæren er opløst..
  2. Tilsæt mel og sukker. Kør røremaskinen på middelhastighed i 7-10 minutter, så dejen begynder at blive trådet. Hellere et par minutter for meget end for lidt..
  3. Dæk skålen med plastfilm og stil den lunt..
  4. Dejen skal hæve, så den bliver boblende og næsten truer med at synke sammen igen. Regn med 1,5-2 timer..
  5. Tilsæt den anden omgang hvedemel, æg, salt, kardemomme, Smør og sukker..
  6. Kør røremaskinen til dejen er blank og smidig - ca 10 minutter..
  7. Dæk igen med film og hæv til dobbelt størrelse. Beregn ca 2,5 time..
  8. Hæld dejen ud på bordet og del den i 16 stykker. Hvis det er nødvendigt at mele bordet, så gør det yderst sparsomt i et meget tyndt lag. Som regel er det ikke nødvendigt..
  9. Nu skal bollerne formes, så de bliver runde og spændte. På svensk hedder teknikken rundrivning - se forklaring her: https://www.youtube.com/watch?v=9bdLlCYCxgo.
  10. Læg bollerne på en bagepapirbeklædt plade og dæk med løstliggende plastfilm og sæt dem til hævning i ca 1,5 time eller bedre: sæt pladen koldt (5-10 grader) natten over og lad derefter bollerne hæve 1,5 time i stuetemperatur..
  11. Sæt ovnen på 240 grader en time inden bollerne skal bages for at sikre en stabil varme i ovnen, når bollerne kommer ind..
  12. Sæt et ovnfast fad/skål med et par dl vand i bunden af ovnen, så den begynder at dampe og giver fugt i ovnen..
  13. Sæt pladen med bollerne midt i ovnen og skru varmen ned til 200 grader. Bag 12-14 minutter til bollerne er blevet gyldenbrune. Et termometer, der stikkes ind i en bolle skal vise 96-97 grader..
  14. Lav fyldet:.
  15. Hæld mælken i en lille gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kernerne ud og kom dem i mælken sammen med vaniljestangen. Varm mælken op til lige under kogepunktet og fjern gryden fra blusset. Lad mælken trække med vaniljen i mindst en time men gerne natten over og fjern så vaniljestangen..
  16. Smut og hak mandlerne groft..
  17. Ælt marcipan, mandler og kardemomme godt sammen..
  18. Skær et låg af bollerne med en skarp kniv og grav lidt af indmaden ud og kom det i skålen med marcipanfyldet..
  19. Rør fyldet sammen idet mælken tilsættes gradvist. Brug kun den mælk, der er nødvendig, for at gøre fyldet cremet..
  20. Pisk fløden til skum..
  21. Fordel fyldet i bollerne og sprøjt flødeskummet ovenpå med en stjerneformet tylle..
  22. Læg låget på og sigt flormelis over..
  23. Bollerne kan holde sig natten over i køleskab i en boks med låg på, men de er bedst samme dag..
  24. Tip: Hvis du ikke har brug for 16 semlor, så kom de overskydende boller i fryseren og lav en forholdsvis mindre portion fyld og flødeskum. Bollerne er også gode til en kop te med mild ost eller en god syltetøj..
  25. Tip: Årets semlor er inspirerede af, at det er alla hjärtans dag (valentine’s day) i morgen. Blande lidt hindbærsyltetøj i fyldet i stedet for mandler og lidt mosede hindbær i flødeskummet. Lågene er skåret i hjertefacon med en lille urtekniv, men det kan også gøres med en hjerteformet udstikker, der er lille nok..

Hvis bollerne er til mindre børn eller skal fungere som en dessert er det derfor en god idé at vælge at lave. Svenske fastelavnsboller (Semlor) - opskrift fra Hjemmet. I gamle dage fastede man i påsken. Men i dagene før fasten spiste man særlige boller, både. Semlor - tips, fakta och recept.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Recipe: Perfect Svenske Semlor"

Post a Comment