Recipe: Delicious Jule-leverpostej

Jule-leverpostej. Leverpostej laves traditionelt af lige dele lever og spæk, men som regel med en mindre andel spæk. Leverpostej krydres med løg, ansjoser eller saltsild. See great recipes for Kyllingeleverpostej m. bagt serrano, smørkogte champignon og agurkesalat too!

Jule-leverpostej Generally speaking, leverpostej is served with. Many traditional Danish dishes, including leverpostej, are made from pork. Pig breeding is a popular industry in Denmark, and many Danish. You can cook Jule-leverpostej using 14 ingredients and 6 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Jule-leverpostej

  1. It's 25 g of smør.
  2. You need 25 g of hvedemel.
  3. Prepare 2 1/2 of dl mælk (gerne halvdelen fløde).
  4. It's 500 g of groft hakket svine- eller kalvelever.
  5. It's 250 g of hakket spæk.
  6. It's 1 of tsk. groft salt.
  7. It's 1 of spsk. stødte krydderier: allehånde, nellike, kardemomme.
  8. Prepare of Friskkværnet sort peber.
  9. Prepare 2-3 of ansjosfileter eller en kryddersild.
  10. You need 2 of æg.
  11. It's 1 of stort løg.
  12. Prepare of lidt smør til formen.
  13. You need of evt. 8-10 skiver bacon.
  14. You need of Tilbehør: Rugbrød og syltede grøntsager.

Lun leverpostej med syltede rødbeder er der ikke meget der slår til en god julefrokost. I Madmagasinet lavede kok Adam Aamann denne hjemmelavede leverpostej med friske laurbærblade. Liver pâté is a pâté and meat spread popular in Northern and Eastern Europe. Made from coarsely ground pork liver and lard, it is similar to certain types of French and Belgian pâtés.

Jule-leverpostej step by step

  1. Smelt smør i en gryde ved middel varme. Pisk melet i, til alt smørret er suget op. Pisk mælk i lidt ad gangen, og pisk til blandingen er jævn. Kog ved svag varme i ca. 5 min. og rør jævnligt. Tilsæt salt, stødte krydderier og allehånde og peber..
  2. Rør hakket lever og spæk, hakkede ansjoser eller sild, sammenpiskede æg og fint revet løg i..
  3. Hæld leverpostejen i et ovnfast fad smurt med smør..
  4. Af og til bager jeg leverpostej med baconskiver på toppen..
  5. Bag leverpostejen ved 175 grader i ca. 1 time. Stik en kødnål eller lille kniv i midten, og mærk om den er gennembagt - den skal være meget varm når man sætter den til sin overlæbe. Kernetemperaturen målt med et termometer skal være 75-80 grader..
  6. Leverpostejen kan serveres lun. Husk at den ikke må stå lunt i for mange timer. Ifølge "3-timers reglen", der er en hygiejneanvisning for profesionelle køkkenarbejdere, skal mad nedkøles fra ca. 65 grader til 10 på under 3 timer - med andre ord må maden ikke stå lunt for længe, da mikroorganismerne har det godt og kan formere sig, hvilket kan være uheldigt hvis de er sygdomsfremkaldende..

Liver pâté is a popular food item in Scandinavia, where it is known as Leverpostej (Denmark), Leverpostei (Norway). El leverpostej (danés), lifrarkæfa (islandés), leverpostei (noruego), leverpastej (sueco) o leverpastei (neerlandés) es un paté de hígado de cerdo. Es un alimento untable popular en el norte de Europa, muy parecido al braunschweiger alemán. Very popular is our leverpostej, directly translated as liverpaste. karrysild og leverpostej min aesthetic tænkte vi manglede lidt mere på engelsk også. #leverpostej Har du savnet danskernes fortrukne leverpostej i en ØKOLOGISK udgave?

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Recipe: Delicious Jule-leverpostej"

Post a Comment