Recipe: Appetizing Haydari

Haydari. Ceviz İçiyle Daha Güzel Temelde tat ve kıvamını veren süzme yoğurt, nane, sarımsak ve zeytinyağıyla hazırlanan enfes meze haydari tarifini arzu ettiğiniz taze ve kuru. Haydari is a type of yogurt dish similar to a thick cacık, made from certain herbs and spices, combined with garlic and yogurt. Meze çeşitleri arasında en çok sevilen yiyeceklerden biri olan haydari, yoğurt ile.

Haydari Haydari yapmadan evvel malzemelerimiz her zamanki titizlikle mutlaka seçmeliyiz. Meze sofralarında en çok istek alan mezelerden biri haydari oldu. Bizde sizlere haydari yapımında dikkat etmeniz gereken bir kaç güzel ipucu vermek istedik. You can have Haydari using 7 ingredients and 7 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Haydari

  1. Prepare 1 of rød peberfrugt.
  2. You need 1 bundt of bredbladet persille.
  3. You need 1/4-1/2 of rød chili.
  4. Prepare 250 g of feta.
  5. It's 1 of tsk. paprika.
  6. Prepare 1 fed of hvidløg.
  7. It's 3-4 of spsk. olivenolie.

Haydari tarifi, sofradaki lezzetleri birazcık olsun dengelemek, ara geçişleri rahatlatmak amaçlı O kadar pratik ki, çabucak yapılabiliyor. Daha önce denemediyseniz bu nefis haydari tarifi'ni mutlaka. Son Dakika Güncel Haberler - Meze denilince aklımıza ilk gelenlerden biridir haydari. İşte size meşhur haydari tarifi, püf noktaları ve ona eşlik edebilecek diğer lezzetler… Haydari nasıl yapılır? Haydari meze sofralarının en sevilen lezzetlerinin başında gelir. Çok temel birkaç malzemeyle çok nefis sonuçlar elde etmek isteyenler için.

Haydari step by step

  1. Tænd ovnen på grillfunktion..
  2. Skyl peberfrugten. Flæk den, og fjern kernerne. Grill peberfrugten i ovnen i ca. 15 minutter, til der kommer sorte pletter på peberfrugten..
  3. Læg peberfrugten i en frysepose, og lad den afkøle..
  4. Skyl og slyng persillen, og fjern de groveste stilke..
  5. Skyl chilien, flæk den, og fjern kernerne..
  6. Pil skindet af peberfrugten, og kassér det..
  7. Blend peberfrugtkød, persille, chili, feta, paprika og pillet hvidløg til cremet konsistens. Justér tykkelsen med olivenolie. Opbevar på køl indtil servering..

Türk mutfağının belki de en sevilen ve en bilinen mezesidir haydari. Tek başına olsun, sıcak ekmek/lavaş banarak olsun nefistir. Benim haydariye dair en çok merak ettiğim husus ise isminin. Yanında haydari arar birden gözlerin, çatalsız ellerin. Önünde hayali söğüş domates salatalık, bir porsiyon beyaz tulum peyniri; Ocakbaşındasın da sanki, tütüyor mangal, üzerinde mantar… Haydari, sarımsak ve yoğurt ile birlikte belirli otlar ve baharatlardan oluşan bir mezedir. Kalorisi oldukça düşüktür, gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Recipe: Appetizing Haydari"

Post a Comment