Easiest Way to Make Perfect Efterårs æblekarameller med Cold Hand Pyrus Danica og hasselnødder - Rimmers Køkken

Efterårs æblekarameller med Cold Hand Pyrus Danica og hasselnødder - Rimmers Køkken.

Efterårs æblekarameller med Cold Hand Pyrus Danica og hasselnødder - Rimmers Køkken You can have Efterårs æblekarameller med Cold Hand Pyrus Danica og hasselnødder - Rimmers Køkken using 9 ingredients and 9 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Efterårs æblekarameller med Cold Hand Pyrus Danica og hasselnødder - Rimmers Køkken

  1. Prepare 75 g of hasselnødder (befriet for den brune skal).
  2. You need 2 of kanelstænger.
  3. It's 4,75 of dl æbleeddike.
  4. It's 200 g of sukker.
  5. You need 1,25 of dl fløde.
  6. You need 5 spsk of smør.
  7. It's 1 of tsk flagesalt.
  8. It's 2 spsk of Cold Hand's Pyrus Danica eller calvados (alkoholen forsvinder).
  9. Prepare 1 of tsk vanillesukker.

Efterårs æblekarameller med Cold Hand Pyrus Danica og hasselnødder - Rimmers Køkken step by step

  1. Du skal bruge en silikone-dejskraber, en lille kasserolle, sukkertermometer Tænd ovnen på 200 grader Læg bagepapir på en plade Hæld hasselnødderne ud på papiret Rist nødderne. Dvs vend dem et par gange og bag dem 7-10 min. Begynder de at lugte alt for bagte/brændte skal de ud Læg dem på et rent viskestykke og nulr dem nu til de løse af skallerne er gnubbet af. Bitterhed forsvinder og nøddesmagen forstærkes Når de er kolde skal de hakkes groft med en brødkniv.
  2. Mål alle de øvrige ingredienser af.
  3. Find en lille kasserolle og tilsæt kanelstænger, æbleeddike og sukker. Bring op til kogepunket Brug et termometer til at holde øje med temperaturen. Fra nu af, må du IKKE røre i massen, men brug kasserollen til forsigtigt at svinge den rundt, så massen dermed blandes. Altså ikke noget med at røre fra nu af.
  4. Det er NU, at du skal være MEGET forsigtig. Nu skal du arbejde med sukker, der bliver vildt varmt og hvor den mindste dråbe på din hud vil gøre ondt. Hold godt øje med termometret. Du skal op på hele 130 grader OG du må forsigtigt svinge med kasserollen undervejs Termometret må ikke hvile på bunden af din kasserolle, da du så ikke vises den rette temperatur.
  5. Din masse er ved at være klar til næste step, når, den begynder at blive mørk i farven og dufte godt (ca 130 grader). Det tager et stykke tid, så det er godt med lidt tålmodighed. Når du rammer ca 110 fisker du forsigtigt kanelstængerne op med fx en tang.
  6. Tag kasserollen væk fra varmen og hæld salt, smør og til sidst fløde i. - NU vil massen bruse op. Det er helt som det skal være (fløde er meget vandholdigt, og vand mod så meget varme vil være en lille eksplosion) Tilbage på varmen på medium. Fortsæt med at varme op, til du igen er nået op på 125 grader - tager igen lidt tid OG stadig ingen røren. Hæld de to spsk Cold Hand (calvados) i for lidt ekstra smag (bruser også) og vanillesukker.
  7. Tag af varmen. Tilsæt hasselnødder og nu må du gerne røre/blande med en silikone dejskraber.
  8. Når massen er færdig, hælder du det ud på din silikonemåtte, evt placeret i en mindre bageform. Du skal stadig være meget forsigtig. Brug evt siderne af måtten til at forme størrelsen på din karamelflade. - Så længe den er helt varm, kan du styre hvor meget den flyder ud, ved at løfte siderne. - Alternativt har du en silikoneform, vil den også være rigtig god til formålet.
  9. Sættes på køl ca 1 time. Den må ikke blive alt for hård Lad derefter stå på køkkenbordet i 5 min Vend karamellerne ud på et skærebræt Skær i passende stykker Pakkes individuelt ind i noget, der ikke får karamellerne til at klistre fast: vokspapir, cellofan (fødevaregodkendt), karamelpapir eller måske film.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Easiest Way to Make Perfect Efterårs æblekarameller med Cold Hand Pyrus Danica og hasselnødder - Rimmers Køkken"

Post a Comment