Recipe: Perfect Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål. Stuvet hvidkål er en gammel dansk klassisker. Den tilhører nok den del af køkkenet som man populært kalder 'mormormad'. Stuvet hvidkål er en opbagt sovs, hvor der tilsættes kogt hvidkål.

Stuvet hvidkål Hmmm. stuvet hvidkål, som mor eller mormor lavede den. Serveres fx med dejlige hjemmelavede dunser. Stuvet hvidkål er en dansk klassiker, der passer godt til frikadeller eller andet svinekød. You can cook Stuvet hvidkål using 7 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Stuvet hvidkål

  1. You need 1/2 of hvidkålshoved.
  2. Prepare 40 g of smør.
  3. Prepare 1 of skefuld hvedemel med top.
  4. It's 1/2 of l vand.
  5. It's 2 of dl mælk.
  6. It's 1 of tsk revet muskatnød eller stødt muskatblomme.
  7. Prepare of Salt, peber efter smag.

Her lavet med en opbagt hvid sovs. Stuvet hvidkål er fantastisk tilbehør til frikadeller og andre farsretter. Denne opskrift på stuvet hvidkål er nem og hurtig, og det smager helt fantastisk. Server gerne med frikadeller, kartofler og rødbeder.

Stuvet hvidkål instructions

  1. Skær kålhovedet i to med en stor kniv. Fjern stokken. Del i både på langs, og snit derpå så fine stykker du kan..
  2. Fyld en gryde med den snittede kål. Hæld vand ved. Det skal ikke dække, da kålen kun skal dampes, ikke udkoges. Bring kål og vand i kog under låg. Lad koge i ca. 10 minutter, så kålen stadig har lidt bid..
  3. Hæld kogevandet op i en kande og gem kålen i en serveringsskål. Læg et låg eller et klæde over, så den holder varmen..
  4. Tilbered en opbagt sovs: smelt smørret i gryden, kast melet i og rør godt rundt med et piskeris, mens melet bager af. Det må ikke blive brunt. Tilsæt mælk lidt efter lidt, mens du pisker, og lader massen blive jævn og tyk mellem hver tilsætning. Fortsæt med kogevandet, når der ikke er mere mælk. Tilsæt væske indtil du har den ønskede konsistens på sovsen..
  5. Smag til med salt, peber og muskat. Hæld sovsen over kålen og vend den grundigt rundt i skålen..
  6. Server med fx frikadeller, kogte kartofler og bagt hokkaido..

Nem og lækker opskrift på den klassiske stuvet hvidkål. Spis gerne som tilbehør til frikadeller eller medister. Stuvet hvidkål er det perfekte klassiske, lækre tilbehør til frikadeller. Stuvet hvidkål kan spises til frikadeller, til schnitzler, til stegt mørbrad, til stegte koteletter. Smager nok egentlig bare bedst til stegt svin i en eller anden afskygning? 😉 Her kommer opskriften på Stuvet Hvidkål.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Recipe: Perfect Stuvet hvidkål"

Post a Comment