Easiest Way to Make Appetizing Braiseret dyrekølle med rodfrugter, svampe, gremolata, selleripuré og ovnbagte jordskokker - Rimmers

Braiseret dyrekølle med rodfrugter, svampe, gremolata, selleripuré og ovnbagte jordskokker - Rimmers. Frikadeller med asiatisk twist af røget havørred, en god resteret. Vinterportulak med stegt kanin-indmad, appelsin og mandler. Bøf med mangosalsa og bagtkartoffel Opskrift af Christina Boothong-Andersen - Cookpad.

Braiseret dyrekølle med rodfrugter, svampe, gremolata, selleripuré og ovnbagte jordskokker - Rimmers En klassiker, der har fået Den bedste medister stegt med røde æbler og serveret sammen med ovnbagte jordskokker drysset. SuperBrugsen og Carsten Kyster, kok og kogebogsforfatter, giver dig inspiration til nem aftensmad. Så i denne dejlige vegetarret mangler I ikke kødet, også selvom I normalt er kødspisere. You can cook Braiseret dyrekølle med rodfrugter, svampe, gremolata, selleripuré og ovnbagte jordskokker - Rimmers using 30 ingredients and 13 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Braiseret dyrekølle med rodfrugter, svampe, gremolata, selleripuré og ovnbagte jordskokker - Rimmers

  1. Prepare of Dyrekølle:.
  2. Prepare 600 g of kød (eller deromkring).
  3. It's 4 of dl rødvin.
  4. You need 4 of dl kalvefond.
  5. Prepare 1 of +2 persillerødder.
  6. It's 1 of +2 gulerødder.
  7. You need 1 of +2 pastinak.
  8. Prepare 1/2 of knoldselleri.
  9. You need 2 of løg.
  10. You need 6 fed of hvidløg.
  11. It's 2 of kviste timian.
  12. You need of salt og peber.
  13. You need 1 of pk portobellosvampe og eller marksvampe.
  14. Prepare 1/2 of citron.
  15. It's of Evt lidt mørk maizena-sovsejævner.
  16. Prepare of Gremolata:.
  17. It's 1 of stor dusk persille.
  18. Prepare 4 fed of hvidløg.
  19. Prepare 1-2 of økologiske citroner.
  20. Prepare of Salt og peber.
  21. You need of Selleripuré:.
  22. It's 1,2 kg of knoldselleri.
  23. You need 1 of l sødmælk.
  24. Prepare 1 of tsk salt og hvid peber.
  25. It's of Ovnbagte jordskokker med timian og citron:.
  26. It's 400 gram of rensede jordskokker.
  27. It's 1 of lille håndfuld frisk timian.
  28. It's 1 of citron.
  29. Prepare of lidt olivenolie.
  30. You need of salt og friskkværnet peber.

Rejecocktail smager fantastisk, og i denne opskrift er den serveret med en skøn selleripure. (Foto: Rasmus Linaa ©DR). Her får du en lækker og indbydende version af den klassiske rejecocktail, hvor den svenske kok Tina Nordström har valgt at anrette rejerne på en cremet selleripure. Fordel rodfrugter og appelsin i det ovnfaste fad, og vend dem med olivenolie, hvidløg, rosmarin, salt og peber. Læg stegen over rodfrugterne med Rør alle ingredienser sammen, og smag til.

Braiseret dyrekølle med rodfrugter, svampe, gremolata, selleripuré og ovnbagte jordskokker - Rimmers step by step

  1. Braiseret dyrekølle: Rens kødet for sener og andet. Skær det i ikke alt for store tern. Krydr med salt og peber og lad kødet trække i 20 min på køkkenbordet. Skæl 1 persillerod, 1 gulerod og 1 pastinak. Skær hver op i 3-4 stykker (kun for ekstra smag).
  2. Varm en jernpande godt op sammen med olivenolie og lidt smør til sidst. Brun kødet godt på alle sider. Tilsæt rødvinen og lad den koge helt væk igen. Hæld kalvefond på samt 'de 3 rødder'. Kog op engang og skru så ned til simre-tilstand.
  3. Sæt ovnen på 160 grader.
  4. Vask og skræl ‘det værste’ af knoldsellerien og skær den ud i mellemstore tern. Skær også løgene ud i tern. Pres hvidløgene.
  5. Fjern gulerødder og persillerødder fra panden igen (vi vil have sprøde rodfrugter i vores ret, så vi tilsætter en frisk omgang senere). Fordel først kød og fond i et stort ovnfast fad, dernæst selleri, løg, hvidløg og et par kviste timian. Hele herligheden braiseres i ovnen i 35-60 min. (alt efter hvor lang tid kødet har brug for). Hæld lidt vand ved undervejs. Hold godt øje, vi vil undgå at stege for tørt.
  6. Gør svampene i stand og skær dem i tern. Ristes på en pande i en smule smør. Pres lidt citronsaft hen over undervejs. Drys med en lille smule salt og peber. Tag dem af, når de er ved at blive brune og karameliserede og sæt til side.
  7. Skræl rodfrugterne og skær dem ud i passende små bidder. Skal ikke have mere end 5 min i retten lige inden servering. Stil til side.
  8. Tag fadet ud af ovnen og sigt al fonden over i en gryde (tilpas stor, til den kan indeholde alle elementerne til sidst). Kog den op, smag den til med lidt mere rødvin, salt og peber. Rør fløde i, som skal stå og simre lidt for at tykne saucen, smag til igen. Ønskes en tykkere konsistens, drys lidt mørk saucejævner i retten. Tilsæt så kød, selleri, tern af rodfrugter, bring til kog og lad nu retten simre de sidste 5 min inden servering.
  9. Gremolata: Den friske persille skylles og slynges tør i fx et helt lukket viskestykke. Hakkes fint.- Hvidløgsfed pilles og hakkes helt fint. Citronen vaskes. Riv skallen ned i en skål med persille og hvidløg. Bland hele herligheden og krydr med lidt salt og peber. Stil til side.
  10. Selleripuré: Skræl sellerien. Skær den i store tern og lad den simre ved lav varme sammen med sødmælk og salt i ca. en time. Blend sellerien til den er helt fløjsblød og jævn. Passér evt også igennem en sigte, for at være helt sikker på konsistensen. Sæt den til side. Kan godt opvarmes lige inden servering evt ved at tilsætte lidt mere mælk (eller fløde).
  11. Ovnbagte jordskokker:.
  12. Vask og børst jordskokkerne så de er helt fri for jord. Kom godt ind i alle krogene. - Skær jordskokkerne i både, og kom dem op i et ildfast fad, som er smurt med lidt olie. - Dryp hurtigt med citronsaft, da jordskokkerne ellers hurtigt bliver mørke (syren forhindrer det). - Læg et par kviste timian hen over, dryp med lidt olie, og krydr med salt og peber. Bag jordskokkerne ved 200 grader i 18-20 min, så de stadig har et sprødt knæk. Får de for meget, bliver de lidt for bløde og kedelige.
  13. Forslag til anretning: Gryderetten anrettes på den ene halvdel af tallerkenen pyntet med svampe og gremolata. Selleripuréen anrettes på ca 1/4 af tallerkenen drysset med en lille bitte smule gremolata, mens jordskokkerne har fået den sidste 1/4. Riv lidt citronskal henover og pynt med en lille kvist frisk timian.

Servering: Servér skiver af flæskesteg med rodfrugter og cremefraichedressing. Grillet oksefilet og rodfrugter serveret med en fyldig rødvinssauce med smag af brombær og kanel. Mens kødet hviler,; kan du sætte cocktailtomaterne på et spyd, pensle dem med BBQ Red Hot Chili Glaze og lyngrille dem. Gremolata är ett fräscht och nyttigt tillbehör gjort på hackad persilja, vitlök, olja och citronskal. Passar utmärkt som fyllning i kyckling, i grytor eller som ett uppfriskande och gott tillbehör till fisk eller kött.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Easiest Way to Make Appetizing Braiseret dyrekølle med rodfrugter, svampe, gremolata, selleripuré og ovnbagte jordskokker - Rimmers"

Post a Comment