Recipe: Perfect Koldhævet hvedebrød med surdej

Koldhævet hvedebrød med surdej. Koldthævet brød i gryde med surdej er et både nemt og lækkert brød med sprød skorpe og en sej krumme. Her er en nem opskrift på koldhævet brød i gryde med surdej. Grydebrødet er let at lave, og dejen er uden gær.

Koldhævet hvedebrød med surdej Få her opskriften på godt hvedebrød med surdej, som er både luftigt, lækkert og fuld af smag. Opskriften giver fem brød, som kan formes forskelligt og pyntes. Koldhævet hvedebrød med fantastisk smag - Diablosteel.com. You can have Koldhævet hvedebrød med surdej using 8 ingredients and 16 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Koldhævet hvedebrød med surdej

  1. It's 7 of dl koldt vand.
  2. Prepare 1 1/2 of dl hvedesurdej.
  3. It's 10 g of gær, øko.
  4. Prepare 25 g of havsalt.
  5. Prepare 1 spsk of rørsukker.
  6. Prepare 800 g of hvedemel, gerne med højt glutenindhold, fx manitobamel eller italiensk hvedemel tippo 00.
  7. It's of Til bagningen:.
  8. Prepare 1 of stålplade, fx diabolo Steel, eller en pizzabagesten.

Dette hjemmebagte brød smager fantastisk og er en af vores meget benyttede opskrifter. Rør surdej, vand, gær og salt sammen i røremaskine med dejkrog. Koldhævet morgenbrød er det bedste brød uden surdej, jeg nogensinde har bagt. Find opskriften på koldhævet morgenbrød her og prøv Måske bliver jeg en dag voksen nok til at opstarte surdej, og holde sådan en slambert i live, men indtil da, kan I nyde godt af, at dette lækre brød langt.

Koldhævet hvedebrød med surdej step by step

  1. Tag surdejen frem og rør grundigt i den så den er en ensartet suppe..
  2. Kom 1 1/2 dl af den i et målebæger og bland vandet sammen med surdejen..
  3. Kom resten af i gredienserne op i røreskålen til røremaskinen og kør dejen ved max hastighed i 12 minutter..
  4. Tag dejkrogen op og dæk skålen til med et låg og stil den på køl til næste dag. Inden du gør det kan man evt. Hælde lidt olivenolie på så dejen ikke udtørre..
  5. Om morgenen stilles dejen på køkkenbordet eller i ovnen på optøningsprogrammet, nemlig 30 grader, og lad den hæve til dobbelt størrelse..
  6. Når dejen er godt hævet plejer jeg at komme birkes på bordet inden jeg hælder dejen ud af røreskålen..
  7. Hæld dejen ud på bordet med birkesne..
  8. Tag nu pizzaspatler frem og læg bagefolie på dem..
  9. Med en bagespatel skærer du boller af dejen og lægger op på bagefolien på pizzaspatlerne..
  10. Fortsæt til du har 2 plader med boller, og hvis der er en rest kan du lave et lille formbrød af den sidste rest..
  11. Læg nu stålplade eller pizzastenpå nederste hylde i ovnen..
  12. Tænd for ovnen på 230 grader varmluft og damp hvis din ovn har sådan et program. Ellers bare på over og undervarme ved 250 grader. Dette skal gøres 1/2 time før bagningen så stålpladen er rigtig varm..
  13. Sæt nu den første plade boller ind ved hjælp af pizzaspatlen, forsigtig så du ikke slår luften ud af bollerne. Hvis din ovn har dampfunktion er det nu du skal hælde koldt vand i damphullet i bunden af ovnen..
  14. Bag nu bollerne i ca 10 minutter til de er brune og sprøde, tag dem ud og læg på en rist og lad dem køle af. Sæt nu den anden portion boller ind og bag på samme måde. Til sidst sættes det lille formbrød ind, mit bagte 20 minutter, de sidste 5 minutter uden formen..
  15. Prøv at skære en bolle igennem, der skulle gerne være store lufthuller i den som i fransk baguette. Jeg kommer bollerne i plastikpose og lægger dem i fryseren. Tager op når jeg skal bruge dem og luner dem lidt, så smager de fuldstændig som nybagte. Brødet holder jeg oppe som tilbehør til det mad vi skal have, ligesom baguette i Frankrig..
  16. Velbekomme og god fornøjelse..

Har lige bagt et koldhævet hvedebrød på surdej og jeres skønne fuldkornshvedemel med tang. Rigtig gode bageegenskaber og flot hævning. Et velsmagende brød med sprød skorpe og saftig krumme! Surdej kan bruges til mange ting. Når jeg har en stor portion, og der stadig er nogle gode rester efter rugbrødsbagning, så sørger jeg altid for at eksperimentere lidt med.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Recipe: Perfect Koldhævet hvedebrød med surdej"

Post a Comment