How to Make Perfect Rabarber Galette
Rabarber Galette. Rabarber galette er absolut en af mine yndlingskager. Allerbedst med nye, danske rabarber når de er i sæson, men resten af året kan den sagtens laves med frosne rabarber. En galette er en kage, der oprindelig stammer fra Frankrig, hvor den laves på forskellige måder.
Nyd tærten friskbagt med cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum. Deze rabarber galettes zijn echt goddelijk en op slag vind ik het dan ook helemaal niet meer erg om mijn eigen baksel voor moederdag te maken. En galette kan laves med et væld af forskellige frugter og bær og man kan egentlig bare følge årstiderne og bruge sæsonens frugt. You can have Rabarber Galette using 11 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Rabarber Galette
- It's of Mørdej.
- It's 1,5 of cup mel.
- It's 1/4 of cup pistacie mel.
- Prepare 1/2 of tsk salt.
- It's 75 g of smør.
- You need 3 spsk of koldt vand.
- Prepare of Lidt raberkompot.
- You need of Ca 150 g rabarber.
- You need 2-3 spsk of sukker.
- It's drys of Evt lidt thesukker til.
- Prepare of Lidt æg til at pensle kanter med.
Jeg har i hvert fald planer om, at lave galette med blommer, når de bliver modne om ikke så lang tid. Og derefter følger så galetter med æbler og pærer og hvad jeg ellers kan finde på. Op Instagram zie ik regelmatig galettes passeren en die zien er altijd zo mooi uit. Hoog tijd dus om me daar ook eens aan te wagen.
Rabarber Galette instructions
- Kom begge slags mel (har du ikke pistache mel eller usaltede pistache nødder som du kan lave mel af kan mandelmel bruges) salt og smør i en skål eller food processor - det skal smuldres og være som reven ost! Saml med vand. Lad dejen hvile i køleskab mindst 30 min..
- Skær dejen i 2 stykker med mindre du vil lave en stor kage. Rul ud mellem 2 stykker bagepapir brug lidt mel så dejen ikke hænger i..
- Kom lidt rabarberkompot på bunden men ikke ud til kanten du skal kunne folde kant om fyld..
- Skær friske rabarber i skiver og kom på kompoten - fold kanterne op om fyldet brug en spatel og lidt forsigtig så der ikke kommer huller i dejen! Pensl kanter med sammenpisket æg..
- Bag ved 180 grader i ca 40 min.
- Tag kagen ud drys evt med lidt thesukker jeg havde en rest ristede nødder som kom over - server med chantilly creme, is eller flødeskum.
Gelukkig zitten we midden in het rabarber en aardbei seizoen, het ideale moment dus om eens een glutenvrije galette met mijn favoriete warme fruitcombo te maken. Årets første frugt tærte blev en rabarber galette. Denne rabarber galette er den perfekte sommer dessert. Den søde tærte med cremet mascarpone og vanilje sammen med den friske smag fra rabarber og til sidst med cremefraiche på toppen. Min lille have står i fuld flor og det er fuldstændig fantast. En galette är egentligen en paj utan form, där kanterna viks upp över fyllningen för att hålla formen.
0 Response to "How to Make Perfect Rabarber Galette"
Post a Comment