Recipe: Delicious Sourdough hot cross buns. Surdejs korsboller til Langfredag. Påskekonkurrence

Sourdough hot cross buns. Surdejs korsboller til Langfredag. Påskekonkurrence. These sourdough hot cross buns are my spin this year, previously having done bagel, loaf and Chelsea versions of the delicious HCB. Although sourdough can be something that sounds incredibly intimidating to use (and can be very hard to master!) this dough is handled pretty much just like a. Glaze Dan uses a sugar glaze on his hot cross buns, but I didn't get a chance to do that.

Sourdough hot cross buns. Surdejs korsboller til Langfredag. Påskekonkurrence Traditionally eaten on Good Friday these sweet spicy buns are easy to make. They use a sourdough starter in. So I made these Sourdough Hot Cross Buns to commemorate both occasions. You can have Sourdough hot cross buns. Surdejs korsboller til Langfredag. Påskekonkurrence using 28 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Sourdough hot cross buns. Surdejs korsboller til Langfredag. Påskekonkurrence

  1. You need 100 g of hvedesurdej (hvedemel, vand og rugmel, trækker et døgn).
  2. You need 200 g of manitobahvedemel.
  3. It's 200 g of Ølandshvedemel.
  4. Prepare 100 g of hvedemel.
  5. It's 2 of dl sødmælk.
  6. You need 1 of dl vand.
  7. It's 10 g of gær.
  8. You need 50 g of sukker.
  9. You need 11 g of salt.
  10. It's 50 g of blødt smør.
  11. You need 1 of æg.
  12. It's of Revet skal af en økologisk appelsin.
  13. Prepare 2 of tsk kanel.
  14. Prepare 1/2 of tsk ingefær.
  15. It's of Evt 1/2 tsk muskatnød.
  16. Prepare 100 g of grønne rosiner eller sultan rosiner.
  17. Prepare 2 spsk of hakket sukat.
  18. Prepare 1 of dl hakkede mandler.
  19. It's of Lidt mel til at drysse på dejen under hævning.
  20. Prepare of Til korset:.
  21. It's 50 g of hvedemel.
  22. It's 60 g of vand.
  23. You need of Til glassering:.
  24. Prepare 1 spsk of appelsinmarmelade.
  25. You need 1 spsk of kogende vand.
  26. You need of Tilbehør :.
  27. It's of Koldt smør.
  28. Prepare of Evt appelsinmarmelade.

I combined the ingredients from two different recipes and came up with my own method for making these delicious buns. I utilized the sponge method from Jeffrey Hammelman's Hot Cross Buns, but instead of using. Make a well in the center, add in the egg yolk, water and milk. Pour the dough onto a kneading table, add the butter and start kneading away till the dough turns elastic and is able to be stretched to thin membrane without.

Sourdough hot cross buns. Surdejs korsboller til Langfredag. Påskekonkurrence step by step

  1. Bland alle ingredienserne til bollerne i en røreskål og lad dejen køre i røremaskinen i 12 minutter. Kom dejen i en skål, drys mel på og lad den hæve 6 timer ca køligt til dobbelt størrelse, dækket med en tallerken eller et fugtigt viskestykke..
  2. Hæld dejen ud på et melet køkkenbord og brug en bage spatel til at skære dejen ud med og form dem til runde boller, som anbringes på bageplade med bagefolie på med 1 cm mellemrum. Lad dem nu hæve godt op så de støder helt sammen. Rør mel og vand ud i en skål til passende tyk konsistens og kom det i en plastikpose, hvor du klipper et hul i så det kan sprøjtes ud på bollerne som et kors. Jeg sprøjtede kun på 4 af bollerne da jeg tænkte at det kors ville være lidt sejt at spise..
  3. Bland marmeladen med det kogende vand så den er klar til at glasere bollerne med når de er færdigbagte. Kom pladen med bollerne i ovnen ved 220 grader og lad dem bage til de er brune og korset hvidt. Det tog ca 20 minutter. Tag dem ud og og pensl med marmeladen..
  4. Når de er lidt afkølede sættes de på en rist og køler af. De flækkes og spise med koldt smør og evt appelsinmarmelade. Smager godt både til te og kaffe. Glædelig Påske..

I was asked for a sourdough version of hot cross buns. This is the recipe I came up with, inspired by a non-sourdugh recipe in Jeffrey As soon as rolls come out of the oven, brush each roll top and sides, with syrup. When rolls cool, pipe a cross shape on top with a simple powdered sugar icing. I have a nice active sourdough starter at home. All my adult life I've switched into Ultimate Hot Cross Bun Quest mode on the Thursday afternoon before Good Friday.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Recipe: Delicious Sourdough hot cross buns. Surdejs korsboller til Langfredag. Påskekonkurrence"

Post a Comment