Easiest Way to Make Tasty Rundstykker
Rundstykker. Prøv våre myke og gode rundstykker. Prøv våre myke og gode rundstykker. Har du plass i fryseboksen er det enkelt å lage dobbel eller trippel porsjon med rundstykker og fryse ned til senere.
Grunnoppskriften baserer seg på mel, gjær, vann, matolje og salt. Det er lite som slår hjemmelagde rundstykker. Dette er en oppskrift på fine frokostrundstykker med hvetemel, men du kan også bytte ut deler av melet med sammalt mel, spelt. You can have Rundstykker using 16 ingredients and 22 steps. Here is how you achieve it.
Ingredients of Rundstykker
- You need of Første dag.
- It's of Fordej.
- It's 1.5 of dl Kold vand.
- It's 15 of gr Gær.
- It's 150 of gr Hvedemel.
- Prepare of Dagen efter.
- Prepare 3 of dl Vand.
- It's 25 of gr Gær.
- It's 1 of Æg (Lille).
- You need 450 of gr Hvedemel (Protein 12).
- It's 10 of gr Sukker.
- Prepare 10 of gr Salt.
- It's 12 of gr Hvedesur (Kan undlades).
- Prepare 12 of gr Bageenzymer (Kan undlades).
- You need 25 of gr Olie.
- Prepare of Mørk birkes og sesam.
I know, that Danish "rundstykker" is not Faroese, and in Faroese it is certainly something else (bollar?), but I was too lazy in the mornings, and so I ordered in Danish. This created somehow a distance to. Hjemmebagte rundstykker som er sprøde og luftige er muligt. Rundstykker - How to Make Danish Breakfast Rolls Recipe Thanks for watching!
Rundstykker instructions
- Første dag : Tag en lille 1 liters skål, opløs gæren i vandet.
- Tilsæt melet, æltes hurtig sammen. Skrab dejen væk fra siderne, så det ligger midt i skålen.
- Dæk skålen med opklippet frysepose, sæt elastik rundt i kanten til at holde på fryseposen. Sættes på køl 8 - 12 timer eller natten over.
- Efter hævningen, tages dejen ud af køleskabet og hviler, imens du laver næste dej.
- Kom vandet i en stor røreskål og opløs gæren deri - tilsæt ægget, rør rundt. Alt det tørre blandes og sies ned i skålen, sammen med olien og blandes let sammen.
- Kom fordejen i og ælt det hele sammen i 5 - 10 min, på lav hastighed, til dejen har samlet sig lad dejen hvile i 5min.
- Æltes igen i 10min, på mellem hastighed, til dejen slipper skålen.
- Gør nu dine hænder lidt fugtige, tag en lille klump dej og stræk den. Når den gir sig uden at briste, og den er tynd og næsten gennemsigtig, har du lavet det man kalder en glutentest. Nu er dejen æltet færdig, ellers æltes den ca 3 - 5 min mere, el til du har lavet en glutentest.
- Lad dejen hvile i 30 min.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord. Vej dejen af i lige store stykker, det gøres nemmest ved at veje alt dejen og så dele i det antal el størrelse du ønsker.
- Hvis du elsker STORE rundstykker, deles dejen så du får 15 lige store stykker (mine var 72gr) Hvis du ønsker alm str, deles dejen i 20 lige store stykker. (Ca 54gr).
- Formes til rundstykker, pensles med vand, drys med birkes og el sesam.
- Dejen sættes på alm plader el 2 hulplader, det vil være helt perfekt. Jeg har ingen hulplade, derfor bagte jeg på flutes hulplader, fordi jeg elsker den facon de får (De bliver lidt ovale).
- Nu skal dejen hæve et lunt sted, i 25 min el til dobbelt størrelse. Tildækket med en opklippet frysepose henover, kan smørres med olie på undersiden. Det gør at det ikke så nemt hænger i rundstykkerne.
- Hvis du har dampovn, sættes den ene plade i ovnen på anden nederste ribbe og skal hæve 25 min ved 35 grader. Samtidig hæver den anden plade på køkkenbordet, med en opklippet frysepose henover.
- Efter hævningen i dampovn, sættes brødene en tand lidt længere op, lige under midten i ovnen og skrue ovnen op til 220 grader, rundstykkerne skal blive i ovnen imens..
- Bager du i alm ovn, sættes brødene ind i samme højde og du sprøjter nu 3 - 4 pust vand med en forstøver, henover brødene.
- Når temperaturen er nået, sænkes den til 200 grader alm over og under varme, el 180 grader varmluft. Bages i ca 15 min, efter 7 min åbnes lågen lidt, så dampen kan komme ud og luk den så igen og bag dem de sidste ca 8 min, el til de er gylden brune. Hold altid øje med dit brød, ovne bager ikke ens. Bag nu næste plade.
- Afkøles de på en rist.
- Tips og tricks Hvis du ikke har dampovn : 1 : Kom granitskærv i en alubakke og sæt den ind i bunden af ovnen, imens den varmer op. Når ovnen har nået den rette temperatur, sættes rundstykkerne ind. Kom kogende vand på skærverne og luk hurtig lågen, så dampen forbliver i ovnen. Efter 7 min tages skærverne ud, temperaturen sænkes til 200 grader alm over og under varme, el 180 grader varmluft, de bages de sidste 8 min, el til de er gylden brune..
- 2 : Du kan sprøjte 3 - 4 pust vand, med en blomsterforstøver, når brødene sættes ind..
- 3 : Bruger du hulplade, tjek om de er brune i bunden, ellers sætter du dem lidt længere ned i ovnen, og giver dem et par minutter mere. Hvis de er for lyse, kan de godt hænge fast på pladen. Skulle de hænge fast på pladen alligevel, slår man pladen ned i bordet, så skulle de gerne løsne sig, ellers kan du løsne dem med en plastik spartel (plastik for ikke at ridse pladen).
Rundstykker is a Danish breakfast buns and literally means "round pieces". They are immensely popular, and dare I say, sold in every single bakery in Denmark. Jeg husker så utrolig godt den aller første gangen jeg bakte rundstykker. Det gir alltid luftig og smakfullt resultat - også når du baker rundstykker! #rundstykker Easy recipe for traditional Danish breakfast buns also known as Rundstykker.
0 Response to "Easiest Way to Make Tasty Rundstykker"
Post a Comment